12 sep. 2023, 17:12

Waarom jij als marketeer bezig moet zijn met personal branding!

Waarom jij als marketeer bezig moet zijn met personal branding!

Iedereen die online actief is, heeft te maken met Personal Branding. Of je dit nu via een eigen social media account hebt of zakelijk. Het bouwen aan jouw unieke identiteit, zowel online als offline, helpt je om jezelf te onderscheiden van anderen en jezelf verder te ontwikkelen.

Wat is Personal Branding?

Personal Branding is het imago van iemands persoonlijkheid, vaardigheden, ervaring en gedrag dat definieert hun unieke identiteit. Het creëren van een imago of een authentiek beeld van jezelf dat anderen herkennen en vertrouwen.

Waarom is Personal Branding belangrijk?

Het creëren van een Personal Brand is een fantastische manier om jezelf te onderscheiden in de competitieve markt van vandaag. Je laat mensen zien wie je bent door jouw verhaal te vertellen, je persoonlijkheid te delen en mensen aan je netwerk toe te voegen die bij jou passen. Dit helpt je om vertrouwen op te bouwen. Of je nu een eigen bedrijf wilt beginnen, op zoek bent naar een baan of je netwerk wil vergroten, met een sterke Personal Brand trek jij deze kansen aan. Als jij je presenteert als een expert op jouw vakgebied, zullen anderen sneller naar jou toe komen voor advies en samenwerking.

Hoe begin je met het bouwen van een Personal Brand?

  1. Definieer wie jij bent

Het allerbelangrijkste is dat je jezelf profileert op de manier wie jij bent. Doe dit persoonlijk en denk goed na over hoe je wilt overkomen. Wat zijn jouw waarden, passies, sterke punten en doelen? Maak bijvoorbeeld een SWOT-analyse over jezelf om dit duidelijk in beeld te krijgen.

  1. Onderzoek je doelgroep

Begrijp wie je doelgroep is en wat hen motiveert. Wie wil je bereiken? Hoe beter jij je doelgroep begrijpt, hoe effectiever je jouw boodschap kunt overbrengen.

  1. Ontwikkel jouw verhaal

Vertel je verhaal dat jouw persoonlijkheid, vaardigheden, passie en expertise weerspiegelt. Dit kun je doen aan de hand van de SWOT-analyse die je bij punt 1 hebt gemaakt. Zorg ervoor dat je je verhaal afstemt op jouw doelgroep en dat mensen zich ermee kunnen verbinden. Blijf hierbij dicht bij jezelf. 

Lees hier onze blog over storytelling.

  1. Creëer een consistent en uniek thema

Coolblue is te herkennen aan hun blauwe en oranje kleuren die overal terugkomen. Daarnaast geeft de Efteling je het gevoel van magic en sprookjes die uitkomen. Bij jouw eigen Personal Brand moet je ook een consistent en uniek thema creëren waarmee je gelijk te herkennen bent. Hierbij is het ook belangrijk dat je dat op elk platform hetzelfde houdt.

  1. Wees consistent

Wanneer je jouw profiel en verhaal klaar hebt staan, is het tijd om je Personal Brand te gaan promoten. Dit kan je bijvoorbeeld doen op LinkedIn. De wereld moet jou en je verhaal leren kennen, dus zorg ervoor dat je consistent blijft posten. Je hoeft niet alleen maar jezelf te promoten. Dit kunnen ook artikelen zijn over het bedrijf waar je werkt of trends en ontwikkelingen over jouw industrie.

  1. Stel doelen op

Tot slot is het belangrijk om doelen op te stellen. Wat wil je bereiken met jouw Personal Brand? Schrijf tenminste drie tot vijf doelen op die je wilt bereiken met jouw Personal Brand. Dit zal je helpen bij het creëren van een contentstrategie en zal je motiveren om door te gaan als je een keer geen zin hebt om te posten.

Om een sterke Personal Brand op te bouwen, moet je jezelf dus goed leren kennen. Daarnaast dien je er werk in te stoppen om consistente en unieke content te creëren. Bekijk de gratis templates en ebooks van HubSpot die je helpen om jouw Personal Brand op te bouwen. Ze helpen ook bij het solliciteren naar een baan die bij jou past. Klik om te zien welke mijn favoriet is.

Wij wensen je veel succes bij het opbouwen van jouw Personal Brand!

Bron

Lees hier verder

Het laatste nieuws

Hoe presenteer je data aan jouw leidinggevende?

Hoe presenteer je data aan jouw leidinggevende?

Data helpt leidinggevenden om weloverwogen beslissingen te nemen. Echter, het effectief presenteren van data aan leidinggevenden is een kunst op zich. In dit artikel zullen we verkennen hoe je data kunt presenteren aan jouw leidinggevende op een manier die impact heeft en tot actie leidt.

Waar is ChatGPT goed in en wat niet binnen jouw contentstrategie?

Waar is ChatGPT goed in en wat niet binnen jouw contentstrategie?

Mensen gooien tegenwoordig tientallen posts per week op hun social media, zowel bedrijven als individuen. Hoe heb je daar tijd voor? ChatGPT kan daar een antwoord voor zijn. Om tegenwoordig bij te blijven moet je als marketeer wel een expert zijn met ChatGPT.

Hoe meet je brand-marketing campagnes?

Hoe meet je brand-marketing campagnes?

Als marketeer wil je het liefst alles kunnen meten, zo weet jij ook of jij je werk goed doet. Maar hoe meet je eigenlijk de effectiviteit van je brand-marketing campagnes? Wij vertellen je het!

Word gevonden door topwerkgevers

Upload je CV en kom in contact met deze top bedrijven.

Upload CV