Carrièretips

Online marketeer worden? Dit zijn de tips om jouw online marketing carrière een boost te geven

Weet wie je bent!

Weet wie je bent!

Weet wie je bent!

Zelfkennis is enorm belangrijk in het professionele leven. Stel jezelf een aantal vragen. Wat kenmerkt mijn persoonlijkheid, wat zijn mijn kwaliteiten en wat vind ik leuk om te doen? Maar ook: wat zijn mijn valkuilen en verbeterpunten? Door dit voor jezelf in kaart te brengen krijg je meer inzicht in welk type online marketingfunctie bij jou past en op welk vlak je je nog kan ontwikkelen.

Lees verder

Personal branding

Personal branding

Personal branding

Nu je jezelf beter hebt leren kennen en weet wat je kwaliteiten zijn, wordt het gelijk makkelijker om te investeren in personal branding. Bij personal branding licht je jouw kwaliteiten en ambities uit en laat je zien wat jou uniek maakt. Het helpt je om op te vallen tussen de vele online marketeers op de arbeidsmarkt. Op die manier laat je aan werkgevers zien waarom ze voor jou moeten kiezen.

Lees verder

Blijf jezelf ontwikkelen

Blijf jezelf ontwikkelen

Blijf jezelf ontwikkelen

Ook persoonlijke groei is een belangrijk aspect als je een sterke online marketeer wilt worden. Ontwikkeling zorgt ervoor dat je relevant blijft. In de wereld van online marketing vinden continu veranderingen plaats. De verschillende online platforms kondigen aan de lopende band updates aan en het is belangrijk dat je meebeweegt in deze ontwikkelingen. Doe je dat niet, dan raakt je kennis achterhaald en ben je minder aantrekkelijk voor werkgevers.

Lees verder

Specialiseren

Specialiseren

Specialiseren

Binnen de online marketing zijn er verschillende onderwerpen waar men zich mee bezighoudt. Zo is er SEO, SEA, UX, e-mail, social media en nog meer. Het is simpelweg niet mogelijk om in alle facetten van online marketing uit te blinken. Om die reden kun je er beter voor kiezen om je te specialiseren in een of twee onderdelen en jouw online marketing werkzaamheden hierop te richten. Het is namelijk beter om van twee onderdelen uitgebreide kennis te hebben dan dat je van veel onderdelen een beetje kennis hebt.

Lees verder

Wees flexibel

Wees flexibel

Wees flexibel

Flexibiliteit is in veel werkvelden een vereiste. Zo ook in de online marketing wereld. Zoals eerder benoemd is het online marketing vakgebied continu aan het veranderen. Het vergt flexibiliteit om effectief om te gaan met deze veranderingen.

Lees verder

Wees handig met technologie

Wees handig met technologie

Wees handig met technologie

Als online marketeer ben je continu aan het werk met allerlei technologieën. Het is daarom belangrijk dat je handig bent in het gebruik van deze technologieën. In een handomdraai een social media post plaatsen en een Powerpoint-presentatie geven via Microsoft Teams moet voor jou geen enkel probleem zijn. Is dat wel zo? Dan zal dit niet alleen jouw werk vermoeilijken, maar laat dit je ook minder professioneel overkomen.

Lees verder

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* Verplicht veld