24 aug. 2023, 14:03

5 Handige Tips om jouw website mobile-first proof te maken

5 Handige Tips om jouw website mobile-first proof te maken

Een mobile-first website is eigenlijk precies wat het zegt: De mobiele site speelt de hoofdrol. Snelgroeiende technische ontwikkelingen zorgen ervoor dat mobiele websites steeds toegankelijker en steeds meer worden gebruikt. Dus: tijd om je website te optimaliseren voor mobiele gebruikers! Maar hoe doe je dat? Hieronder delen wij 5 handige tools die je kan gebruiken in het mobile-first proof maken van je website.

1.Google mobielvriendelijke tekst

Om te beginnen moet je natuurlijk weten waar je website nu staat op het gebied van mobile-first. De Google mobielvriendelijke test kan je daar goed bij helpen. Deze tool test hoe gebruiksvriendelijk jouw mobiele site is voor bezoekers. Alles wat jij hoeft te doen is de link van je website in te vullen en Google staat voor je klaar met handige tips!

2.Google Search Console

Wil je verder de diepte ingaan en je mobiele website flink op de schop nemen? Dan is Google Search Console de tool die je nodig hebt. Deze tool laat precies zien hoe je website scoort (op desktop én mobiel gebied) en vertelt je wat je kan doen om je mobile-first website te verbeteren.

3.Screaming Frog

Screaming frog is een technische SEO tool die je goed kan gebruiken om je website sneller te maken. De tool laat onder andere precies zien hoeveel interne en externe links je hebt en gaat de diepte in op het gebied van (technische) SEO. Houd hierbij rekening dat een mobile-first site een andere aanpak nodig heeft dan een desktop site. Zo gebruiken mobiele gebruikers vaker hele zinnen omdat dit op een mobiel makkelijk is om in te spreken.

4.UXcam

UXcam is het mobiele alternatief voor Hotjar, dat veel wordt gebruikt om gedrag van gebruikers te analyseren. Met dit programma is onder andere te zien waar het meeste op geklikt wordt door middel van heatmaps en kun je het gedrag van gebruikers analyseren door middel van session recording.

5.Android Emulator

Bij het maken van een mobile-first website hoort natuurlijk ook het testen op een mobiel apparaat. Wanneer je kleine veranderingen aanbrengt of zo snel niet een mobiel apparaat bij de hand hebt, komt Android Emulator goed van pas. Met Android Emulator kun je mobiele weergaves op een desktop computer testen zonder een mobiel bij de hand te hebben. Op deze manier kan je snel aanpassingen maken zonder steeds te switchen tussen mobiel en desktop. Handig toch?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp of ben je op zoek naar meer tips over mobile-first? Bekijk onze blogpagina hier.



Lees hier verder

Het laatste nieuws

Hoe presenteer je data aan jouw leidinggevende?

Hoe presenteer je data aan jouw leidinggevende?

Data helpt leidinggevenden om weloverwogen beslissingen te nemen. Echter, het effectief presenteren van data aan leidinggevenden is een kunst op zich. In dit artikel zullen we verkennen hoe je data kunt presenteren aan jouw leidinggevende op een manier die impact heeft en tot actie leidt.

Waar is ChatGPT goed in en wat niet binnen jouw contentstrategie?

Waar is ChatGPT goed in en wat niet binnen jouw contentstrategie?

Mensen gooien tegenwoordig tientallen posts per week op hun social media, zowel bedrijven als individuen. Hoe heb je daar tijd voor? ChatGPT kan daar een antwoord voor zijn. Om tegenwoordig bij te blijven moet je als marketeer wel een expert zijn met ChatGPT.

Hoe meet je brand-marketing campagnes?

Hoe meet je brand-marketing campagnes?

Als marketeer wil je het liefst alles kunnen meten, zo weet jij ook of jij je werk goed doet. Maar hoe meet je eigenlijk de effectiviteit van je brand-marketing campagnes? Wij vertellen je het!

Word gevonden door topwerkgevers

Upload je CV en kom in contact met deze top bedrijven.

Upload CV