22 aug. 2023, 15:26

Kies nu voor een Mobile First website design!

Kies nu voor een Mobile First website design!

Het wordt steeds belangrijker om je website Mobile First te maken. Een Mobile First design is belangrijk voor de klantbetrokkenheid. Ongeveer 54% van het totale webverkeer is afkomstig van mobiele apparaten. Daarnaast rangschikt Google websites hoger wanneer ze Mobile First geïndexeerd zijn. Hierdoor kom je hoger in de zoekresultaten naar boven en wordt je SEO geoptimaliseerd.

Wat is een Mobile First Design?

Bij een Mobile First design begint een webdesigner met een design voor een mobiel scherm. Vanuit daar wordt het design uitgebreid naar grotere schermen, zoals tablet of desktop. Als je begint met een design op desktop en later naar een klein scherm gaat, kan je erachter komen dat een aantal functies niet goed werken op mobiel. Mobiele apparaten hebben kleinere schermen en beperkte mogelijkheden in vergelijking met desktop. Door te kiezen voor een Mobile First design worden essentiële elementen en functies op de website geplaatst. Dit resulteert in een schoner en gestroomlijnd design.

Waarom Mobile First?

De gebruikerservaring (UX) van de website is een cruciale factor bij het succes van je website. Een Mobile First design zorgt ervoor dat je website er op mobiele apparaten goed uitziet en moeiteloos navigeerbaar is. Hierdoor kun je een bredere doelgroep bereiken en tegelijkertijd de klanttevredenheid vergroten.

Lees hier het ultieme UX stappenplan!

Verder hebben zoekmachines zoals Google hun algoritmen aangepast om de voorkeur te geven aan mobielvriendelijke websites. Dit betekent dat websites die niet goed presteren op mobiele apparaten lager kunnen scoren in de zoekresultaten. Een Mobile First website kan dus bijdragen aan een betere positie in zoekmachines, wat resulteert in meer organisch verkeer en zichtbaarheid voor je bedrijf.

Om nog beter te presteren in de zoekresultaten moedigt Google ontwerpers aan om aandacht te besteden aan laadtijden en prestatie-optimalisatie. Dit is niet alleen handig voor de gebruikers, maar kan ook de algehele prestaties van de website verbeteren en een positieve invloed hebben op zoekmachineoptimalisatie (SEO).

Door nu te kiezen voor een Mobile First website, leg je de basis voor een website die gemakkelijk aangepast kan worden aan toekomstige ontwikkelingen. Dit vermindert de noodzaak van grote re-designs en herontwikkelingen op de lange termijn.

In een tijdperk waarin mobiliteit en gemak de boventoon voeren, is het kiezen voor een Mobile First website een strategische zet voor jouw bedrijf. Het stelt je in staat om een groter publiek te bereiken, de gebruikerservaring te verbeteren, zoekmachineprestaties te optimaliseren en klaar te zijn voor de uitdagingen in de toekomst. Door de behoeften van mobiele gebruikers op de eerste plaats te zetten, leg je een sterke basis voor online succes.

Bron

Lees hier verder

Het laatste nieuws

Hoe presenteer je data aan jouw leidinggevende?

Hoe presenteer je data aan jouw leidinggevende?

Data helpt leidinggevenden om weloverwogen beslissingen te nemen. Echter, het effectief presenteren van data aan leidinggevenden is een kunst op zich. In dit artikel zullen we verkennen hoe je data kunt presenteren aan jouw leidinggevende op een manier die impact heeft en tot actie leidt.

Waar is ChatGPT goed in en wat niet binnen jouw contentstrategie?

Waar is ChatGPT goed in en wat niet binnen jouw contentstrategie?

Mensen gooien tegenwoordig tientallen posts per week op hun social media, zowel bedrijven als individuen. Hoe heb je daar tijd voor? ChatGPT kan daar een antwoord voor zijn. Om tegenwoordig bij te blijven moet je als marketeer wel een expert zijn met ChatGPT.

Hoe meet je brand-marketing campagnes?

Hoe meet je brand-marketing campagnes?

Als marketeer wil je het liefst alles kunnen meten, zo weet jij ook of jij je werk goed doet. Maar hoe meet je eigenlijk de effectiviteit van je brand-marketing campagnes? Wij vertellen je het!

Word gevonden door topwerkgevers

Upload je CV en kom in contact met deze top bedrijven.

Upload CV