14 dec. 2023, 15:27

Opvallen tijdens de feestdagen

Opvallen tijdens de feestdagen

De feestdagen bieden een grote mogelijkheid aan voor bedrijven om creatief te zijn en op te vallen in de feestvreugde. Heel veel bedrijven maken hier groot gebruik van, maar er zijn verschillende originele manieren om op te vallen en hoe jij het verschil zou kunnen maken. In deze blog bespreken we verschillende manieren waarop je jouw marketingstrategie kunt versterken en de aandacht van je doelgroep kunt trekken.

Maak gebruik van feestelijke decoraties

Online of offline, feestelijke decoraties vallen op. Dit kan zowel in je etalage als in je 'online' etalage, ofwel website/webshop. Het is hierbij belangrijk dat je een feestelijke sfeer creëert bij beiden. Bij offline etalages kan een opvallende kerstboom, feest decoratie en kerstmuziek een groot verschil maken. Ook kun je het verpakken van kerstcadeaus feestelijk aanpakken met mooi inpakpapier met je merknaam erop. Voor je website kun je aantrekkelijke visuals of animaties gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dwarrelende sneeuwvlokjes of sound effects. Zorg ervoor dat het subtiel blijft en niet voor teveel afleiding zorgt. Ondanks dat, zijn dit kleine extra’s die de bezoekers langer op je website kunnen houden.

Bedenk een leuke campagne

Rond de feestdagen zijn mensen op zoek naar de perfecte cadeaus voor hun familie en vrienden. Hier kun je als bedrijf goed op inspelen met interessante deals en promoties. Het is dan ook handig om van tevoren te brainstormen om exclusieve, feestelijke producten of bundels te bedenken. Met exclusieve producten creëer je een gevoel van urgentie, wat de verkoop kan stimuleren. Deze campagne kun je makkelijk combineren met een nieuwsbrief of een digitale adventskalender. Zo kun je elke dag een nieuwe aanbieding tip of verrassing onthullen, waardoor je klanten dagelijks betrokken blijven en uitkijken naar wat er komen gaat.

Tevens kun je hier ook een hashtag-campagne aan hangen waarbij klanten hun feestelijke momenten met product of de dienst van je bedrijf kunnen delen via social media kanalen. Diezelfde content kunnen de bedrijven vervolgens weer delen op social media, waardoor er meer betrokkenheid ontstaat.

Verras medewerkers, klanten en relaties
Verrassingen mogen zeker niet ontbreken in dit rijtje. Denk hierbij na over originele cadeaus waarmee je je medewerkers, klanten en relaties kunt verrassen. Begin op tijd met nadenken hierover zodat je tijdig kerstpakketten kunt bestellen. Tegenwoordig kun je ook veel kerstgeschenken laten bedrukken met je logo. Hiermee kun je ervoor zorgen dat je merk goed te zien is, waardoor je toch op een slimme manier zorgt voor extra promotie.

Evenementen
Je kunt bovenstaande combineren met het houden van verschillende evenementen. Denk hierbij aan kerstborrels, webinars of workshops voor het personeel of klanten. Tijdens de workshops of webinars kom je direct in contact met de klant en kun je samen een feestelijke sfeer creëren. Het is een blijvende herinnering zodra er een kerstgeschenk met logo erbij komt.

Kanalen en zichtbaarheid
Tijdens het promoten van je feestdag-campagnes is het handig om vooraf de juiste kanalen te bepalen. Als je een webshop hebt, kun je ook nadenken over leuke offline promotiemiddelen met een verwijzing naar je webshop, maar ook andersom. In de winkel kun je ook gebruikmaken van online middelen. Kijk hierbij vooral naar waar je doelgroep zit en waar je extra op kunt en wilt inzetten.

Tevens zal de doelgroep ook groeien als er een consistente organische aanwezigheid is op verschillende kanalen. Een contentkalender opstellen voor deze december kan helpen dat jouw organische posts een bepaalde customer journey kunnen begeleiden. Door deze organische posts te combineren met betaalde advertenties, zal je je doelgroep kunnen uitbreiden maar ook je bestaande volgers, websitebezoekers of klanten retargeten. Nieuwe klanten kun je specifiek voeden met advertenties die hen herinneren aan jouw USP’s, kwaliteiten of specifieke acties tijdens de feestdagen. Op deze manier creëer je een onbewust concurrentievoordeel en met een retargeting advertentie met Call-To-Action kunnen klanten worden overtuigd om jouw producten aan te schaffen.

Unieke content
De concurrentie in deze periode stijgt enorm. Veel klanten worden overspoeld met najaarsacties en nieuwsbrieven. Maak daarom jouw content/bedrijf uniek. Kies voor een combinatie van beeldmateriaal. Focus op wat belangrijk is en probeer niet alle producten met een actie aan te brengen. Video is hierbij een van de krachtigere types van content. Het spreekt dan ook veel meer aan en kan een boodschap persoonlijker en duidelijker maken dan een afbeelding. Maak hierbij ook groot gebruik van storytelling. Dit is dé manier om een emotionele connectie met je doelgroep op te bouwen tijdens de feestdagen. Denk hierbij aan verhalen over tradities, betekenisvolle momenten, of het tonen van de menselijke kant van je bedrijf.

Met behulp van bovenstaande tips kun jij met je winkel of webshop aan de slag om extra op te vallen met je marketing voor de feestdagen. Het draait voornamelijk om creatief en attent te zijn, en om een blijvende indruk achter te laten bij je doelgroep. Het draait namelijk niet alleen om verkoop, maar vooral om het creëren van een gedenkwaardige ervaring voor klanten.

Lees hier verder

Het laatste nieuws

Hoe presenteer je data aan jouw leidinggevende?

Hoe presenteer je data aan jouw leidinggevende?

Data helpt leidinggevenden om weloverwogen beslissingen te nemen. Echter, het effectief presenteren van data aan leidinggevenden is een kunst op zich. In dit artikel zullen we verkennen hoe je data kunt presenteren aan jouw leidinggevende op een manier die impact heeft en tot actie leidt.

Waar is ChatGPT goed in en wat niet binnen jouw contentstrategie?

Waar is ChatGPT goed in en wat niet binnen jouw contentstrategie?

Mensen gooien tegenwoordig tientallen posts per week op hun social media, zowel bedrijven als individuen. Hoe heb je daar tijd voor? ChatGPT kan daar een antwoord voor zijn. Om tegenwoordig bij te blijven moet je als marketeer wel een expert zijn met ChatGPT.

Hoe meet je brand-marketing campagnes?

Hoe meet je brand-marketing campagnes?

Als marketeer wil je het liefst alles kunnen meten, zo weet jij ook of jij je werk goed doet. Maar hoe meet je eigenlijk de effectiviteit van je brand-marketing campagnes? Wij vertellen je het!

Word gevonden door topwerkgevers

Upload je CV en kom in contact met deze top bedrijven.

Upload CV