1 aug. 2023, 15:24

Kleurenpsychologie en landingspagina’s

Kleurenpsychologie en landingspagina’s

In de wereld van online marketing spelen landingspagina's een cruciale rol bij het omzetten van website bezoekers naar leads of klanten. De effectiviteit van een landingspagina gaat echter verder dan alleen goed geschreven teksten en aantrekkelijke beelden; het omvat ook het begrijpen van de psychologie van kleur en de impact ervan op menselijk gedrag. In deze blog verkennen we de fascinerende wereld van kleurenpsychologie en hoe deze kan worden gebruikt om goed converterende landingspagina's te ontwerpen voor jouw doelgroep.

Waarom is het gebruik van kleur belangrijk?

Kleur verhoogt de herkenning van een merk met 80%. Denk aan een grote gele M langs de weg, een grote blauwe winkel met gele letters of een benzinepomp met een geel en rode logo. Kleur is het eerste wat je herinnert van een product of bedrijf. 52% van klanten zal niet terugkeren naar een winkel waar ze het kleurenpalet niet aantrekkelijk vinden.

Psychologie van kleur

De kleuren die gebruikt worden door een merk zijn niet zomaar uitgekozen. Achter de keuze van een kleur zit psychologie, er wordt onder andere gekeken naar wat mensen associëren met bepaalde kleuren. Hieronder zie je een overzicht van de verschillende associaties.

Bron: https://www.digitallayers.nl/p...

Geel wordt gezien als een kleur met vriendelijkheid en creativiteit. Dit maakt het logisch dat McDonald’s en Nikon bijvoorbeeld dit als kleur hebben. Daarentegen wordt rood gezien als een kleur met passie en is krachtig. Dit past natuurlijk perfect bij een sterk merk zoals Red Bull.

Kleur op landingspagina’s

Nu je de theorie kent achter de verschillende kleurkeuzes is het belangrijk om te weten hoe je deze implementeert op jouw landingspagina’s. Je moet nadenken over wie je wilt bereiken. Wil je vertrouwen creëren voor je product? Kies dan voor een lay-out met blauwe tinten. Wil je een creatieve uitstraling? Ga dan voor een lay-out met geel en paars. Daarnaast is het ook belangrijk dat je niet te veel kleur gebruikt, zoveel dat het de bezoekers afschrikt. Ga voor een goede balans en mix tussen felle en zachte kleuren.

CTA en urgentie

De kleur van je CTA knop kan de klikfrequentie beïnvloeden. Zorg dat de CTA een opvallende kleur heeft met een hoog contrast die ook bij je huisstijl past. Door de knop opvallend te maken worden mensen er automatisch naartoe getrokken.

Daarnaast kan je ook kleur gebruiken om een gevoel van urgentie te creëren. Door bepaalde producten of actiepunten een sterke kleur te geven, creëer je een soort FOMO (fear of missing out). Dit zorgt ervoor dat je de klant aanspoort om jouw CTA te volgen.

Kleurenpsychologie is een krachtig hulpmiddel bij het ontwerpen van effectieve landingspagina's. Het gebruik van kleuren die emoties en associaties oproepen, kan de naamsbekendheid vergroten, vertrouwen opbouwen en conversies stimuleren. Door de juiste kleurencombinaties te kiezen en een opvallende CTA-knop toe te passen, kun je de aandacht van bezoekers vasthouden en een gevoel van urgentie creëren. Het is echter essentieel om een goede balans te vinden en niet te veel kleuren te gebruiken, zodat de landingspagina niet overweldigend wordt.

Met een bewuste toepassing van kleurenpsychologie kun je de effectiviteit van jouw marketingcampagnes verbeteren, een sterke emotionele connectie met de doelgroep opbouwen en uiteindelijk meer succes behalen bij het converteren van websitebezoekers naar waardevolle leads of klanten. Laat de kracht van kleur voor je werken en ontwerp boeiende en overtuigende landingspagina's voor een maximaal resultaat.

Lees hier verder

Het laatste nieuws

Hoe presenteer je data aan jouw leidinggevende?

Hoe presenteer je data aan jouw leidinggevende?

Data helpt leidinggevenden om weloverwogen beslissingen te nemen. Echter, het effectief presenteren van data aan leidinggevenden is een kunst op zich. In dit artikel zullen we verkennen hoe je data kunt presenteren aan jouw leidinggevende op een manier die impact heeft en tot actie leidt.

Waar is ChatGPT goed in en wat niet binnen jouw contentstrategie?

Waar is ChatGPT goed in en wat niet binnen jouw contentstrategie?

Mensen gooien tegenwoordig tientallen posts per week op hun social media, zowel bedrijven als individuen. Hoe heb je daar tijd voor? ChatGPT kan daar een antwoord voor zijn. Om tegenwoordig bij te blijven moet je als marketeer wel een expert zijn met ChatGPT.

Hoe meet je brand-marketing campagnes?

Hoe meet je brand-marketing campagnes?

Als marketeer wil je het liefst alles kunnen meten, zo weet jij ook of jij je werk goed doet. Maar hoe meet je eigenlijk de effectiviteit van je brand-marketing campagnes? Wij vertellen je het!

Word gevonden door topwerkgevers

Upload je CV en kom in contact met deze top bedrijven.

Upload CV