10 aug. 2023, 16:27

6 vragen over e-mailmarketing waar je altijd al een antwoord op wilde

6 vragen over e-mailmarketing waar je altijd al een antwoord op wilde

We snappen het. Als je je voor het eerst waant in de wereld van e-mailmarketing, zal je veel vragen hebben. Deze blog bespreekt en geeft antwoord op een aantal belangrijke vragen, waarvan we snappen dat je ze hebt. Dus lees vooral verder als je benieuwd bent naar de antwoorden!

  1. Moet ik een lijst (met e-mailadressen) kopen om mijn e-mailmarketing te starten?
    Nee. Je zou nooit lijsten moeten kopen. Zelfs als mensen zich hebben aangemeld voor die lijsten, hebben ze zich niet aangemeld om van jou te horen. Dit betekent dat wanneer ze een e-mail van jou ontvangen, ze niet alleen minder geneigd zullen zijn om deze te openen of erop te klikken omdat ze je niet kennen.. Ze kunnen je ook als spam markeren omdat ze je naam niet herkennen
  2. Hoe laat ik dan mijn e-maillijst organisch groeien?
    Als je geen e-maillijsten kunt kopen, moet je je richten op het organisch laten groeien van je lijst. Dit betekent dat mensen zich moeten aanmelden om berichten van jouw bedrijf te ontvangen. Een van de belangrijkste manieren om je lijst te laten groeien, is door een aanbieding te maken (een stuk inhoud dat verborgen is achter een formulier) en mensen te vragen om hun e-mailadres te geven om toegang te krijgen tot die inhoud. Dit is slechts één manier om je lijst te laten groeien, maar het toont het basisprincipe van organische groei van je contact database.
  3. Hoe past een e-mailnieuwsbrief in e-mailmarketing?
    Er zijn veel soorten e-mails die je kunt verzenden en e-mailnieuwsbrieven zijn slechts één van die onder de grotere paraplu van e-mailmarketing vallen. Een nieuwsbrief is meestal een e-mail over één onderwerp waarin een paar verschillende stukken inhoud worden gepromoot, met als doel ervoor te zorgen dat je de inhoud leest. E-mailnieuwsbrieven kunnen ook advertenties of speciale aanbiedingen bevatten, maar die worden meestal niet prominent weergegeven.
    Een nieuwsbrief is voor de meeste mensen een logische stap, toch kan je zonder ook slagen. Je inhoud specificeren om zo ontvangers verder te laten gaan in de trechter zal je wellicht meer opleveren. Besteed wat meer tijd aan segmenteren en kijk wat het je oplevert!
  4. Hoe vaak moet ik e-mails verzenden?
    Dat hangt er vanaf. Misschien maak je veel inhoud en deel je die elke ochtend om 7 uur met je lijst. Jouw lijst zou dat kunnen waarderen omdat je consistent inhoud naar hen stuurt. Of misschien wil jouw lijst niet meer dan eens per maand iets van je horen. Bijvoorbeeld, als je een tandarts bent, kan jouw lijst het vervelend vinden als je ze meer dan eens per maand tips geeft over flossen. Het komt erop neer dat je e-mails moet verzenden zolang mensen graag van je willen horen. Dat kom je alleen te weten door tests uit te voeren die je helpen bepalen wat te veel is.
  5. Hoe voorkom ik dat mijn e-mails in de spam map belanden?
    Je hebt vast weleens marketing e-mails van andere bedrijven in je spam map ontvangen. Dit wil je voor je eigen e-mails natuurlijk voorkomen. Het belangrijkste dat je kunt doen om uit de spam map te blijven, is werken met een opt-in e-maillijst die je zelf hebt opgebouwd. Dus niet een die is gekocht of gehuurd. Je moet ook best practices volgen, zoals jezelf identificeren in de naam van de afzender, het eenvoudig maken om uit te schrijven, je lijsten segmenteren en je inhoud aanpassen aan die segmenten, je lijsten schoonhouden en je ontvangers niet bombarderen met te veel e-mails.
  6. Hoe voorkom ik dat mensen zich uitschrijven?
    Als je niet de wet wilt overtreden, mag je nooit voorkomen dat iemand zich uitschrijft uit jouw e-mails. CAN-SPAM, een van de belangrijkste wetten die je als marketeer moet volgen, zegt dat het altijd makkelijk moet zijn voor mensen om zich uit te schrijven. Dit doe je door een duidelijk zichtbare link toe te voegen in elke e-mail en de uitschrijvingen tijdig te verwerken. Toch begrijp ik dat je baas iets van jou verwacht als het uitschrijvingspercentage stijgt. Een voorbeeld: segmentatie en meer op maat gemaakte inhoud kunnen helpen bij uitschrijvingen.

Hopelijk hebben deze antwoorden je meer kennis gegeven en kun je met een gerust hart de wereld van e-mailmarketing betreden!

Lees hier verder

Het laatste nieuws

Hoe presenteer je data aan jouw leidinggevende?

Hoe presenteer je data aan jouw leidinggevende?

Data helpt leidinggevenden om weloverwogen beslissingen te nemen. Echter, het effectief presenteren van data aan leidinggevenden is een kunst op zich. In dit artikel zullen we verkennen hoe je data kunt presenteren aan jouw leidinggevende op een manier die impact heeft en tot actie leidt.

Waar is ChatGPT goed in en wat niet binnen jouw contentstrategie?

Waar is ChatGPT goed in en wat niet binnen jouw contentstrategie?

Mensen gooien tegenwoordig tientallen posts per week op hun social media, zowel bedrijven als individuen. Hoe heb je daar tijd voor? ChatGPT kan daar een antwoord voor zijn. Om tegenwoordig bij te blijven moet je als marketeer wel een expert zijn met ChatGPT.

Hoe meet je brand-marketing campagnes?

Hoe meet je brand-marketing campagnes?

Als marketeer wil je het liefst alles kunnen meten, zo weet jij ook of jij je werk goed doet. Maar hoe meet je eigenlijk de effectiviteit van je brand-marketing campagnes? Wij vertellen je het!

Word gevonden door topwerkgevers

Upload je CV en kom in contact met deze top bedrijven.

Upload CV