1 mrt. 2023, 09:57

10 marketingboeken om een betere online marketeer te worden

10 marketingboeken om een betere online marketeer te worden

Nieuw in de wereld van digitale marketing of behoefte om je kennis bij te spijkeren? In deze blog delen we enkele van onze favoriete marketingboeken die je inspireren om een betere marketeer te worden. Van SEO tot het creëren van Tiktok video’s: alle onderwerpen op het gebied van online marketing komen in deze blog aan bod.

1 Dit Is Nu Marketing - Seth Godin

Als je inzichtelijke lessen wilt krijgen van een van de populairste marketeers ter wereld, dan moet je het boek Dit Is Marketing van zakenman Seth Godin lezen. Godin is een populaire blogger en was tot het jaar 2000 onderdirecteur van het marketingteam van Yahoo. In zijn boek deelt hij de geheimen die bedrijven miljoenen gegenereerd hebben en licht hij toe waarom het al jaren de verkeerde kant op gaat binnen de marketingwereld.

2 Don’t Make Me Think - Steve Krug

Don’t Make Me Think is een absolute must om te lezen als je een marketeer bent met een webdesign achtergrond. Op humorvolle wijze krijg je als lezer praktische tips om je website of applicatie gebruiksvriendelijker te maken. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk leer je waarom bepaalde ontwerpkeuzes wel en vooral niet werken. Ondanks dat het boek gepubliceerd is in 2000, wordt de theorie van Krug nog steeds aangehaald door web- en UX designers als relevant en effectief.

3 Hooked: How To Build Habit-Forming Products - Nir Eyal

Hoe zorg je ervoor dat gebruikers verslaafd worden aan je product en niet meer zonder kunnen? In Hooked: How To Build Habit-Forming Products legt auteur Nir Eyal in vier stappen uit hoe je dit voor elkaar krijgt. Deze vier stappen, ook wel het Hooked model genoemd, zijn gevormd door Eyal’s ervaringen binnen de gaming en advertentie industrie. Het boek is een praktische gids dat perfect is voor productontwikkelaars, ontwerpers en online marketeers. Het biedt inzichtvolle voorbeelden van o.a. Twitter en Instagram die op succesvolle wijze het Hooked model hebben toegepast.

4 Handboek Social Media Marketing - Patrick Petersen

Nog geen strategie voor je social media kanalen? Lees dan Handboek Social Media Marketing van docent en consultant Patrick Petersen. Dit boek helpt je om meer inzichten te krijgen in de wereld van social media door middel van onderzoeken en inzichten van experts binnen het werkveld. Daarnaast is er extra digitaal materiaal en een praktisch stappenplan dat je inspireert om je eigen social media plan op te stellen.

5 Tiktologie - Kirsten Jassies

Als jouw bedrijf nog geen gebruik maakt van Tiktok of Instagram Reels, dan wordt het misschien tijd om hier verandering in te brengen. Het boek Tiktologie van social media expert Kirsten Jassies geeft je inzicht waarom deze korte video’s zo populair zijn en hoe jij een succesvolle video maakt waar mensen graag naar kijken. Met de praktische checklist kan je direct aan de slag.

6 Een marketingplan van 1 pagina - Allan Dib

Het creëren van een marketingplan is een lastig proces dat veel tijd kost. En dan is het nog de vraag of het wel gaat werken voor je bedrijf. Met het boek Een marketingplan van 1 pagina van marketeer Allan Dib, leer je door middel van 9 simpele stappen hoe je tot een marketingplan komt dat op één pagina past en relevant is voor jouw onderneming. Dib leert je hoe je nieuwe klanten aantrekt, meer geld kan binnenhalen en waarom niet alle succesvolle marketingplannen werken voor elk bedrijf. Het boek geeft je veel marketing tips and tricks en biedt een frisse kijk op het maken van een sterk marketingplan.

7 Doelgerichte SEO - Tonny Loorbach

Je website bovenaan in de zoekresultaten laten verschijnen is makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig biedt het boek Doelgerichte SEO van Tonny Loorbach een praktisch stappenplan hoe je dit voor elkaar kan krijgen. Óók als kleine ondernemer. Loorbach, die gespecialiseerd is in conversie en online gedragspsychologie, gaat daarnaast in op talloze onderwerpen die te maken hebben met zoekmachineoptimalisatie, zoals meta descriptions, backlinks en contentstrategie. Dit boek is perfect voor online marketeers die hun eerste stappen willen zetten op het gebied van SEO.

8 Creatief schrijven voor copywriters - Roy Ishak

Als je onzeker bent over je schrijfvaardigheden of lang doet over het schrijven van teksten, dan is het boek Creatief schrijven voor copywriters van Roy Ishak iets voor jou. Ishak is een succesvolle copywriter die met zijn teksten meer dan 70 miljoen euro genereerde voor zijn opdrachtgevers. Daarnaast heeft hij diverse awards gewonnen en biedt hij de hoogst beoordeelde cursus copywriting aan in Nederland. Met dit boek leer je hoe je als marketeer een originele schrijfstijl ontwikkelt dat je kan toepassen op o.a. nieuwsbrieven en social media posts.

9 Hacking Growth - Sean Ellis & Morgan Brown

Wat is het verschil tussen een growth marketeer en een ‘normale’ marketeer? Met het razend populaire Hacking Growth van Sean Ellis krijg je het antwoord op deze vraag en maak je kennis met de wereld van growth marketing. Het boek benoemt waar deze term vandaan komt en hoe het bedrijven zoals Airbnb en Pinterest geholpen heeft om te groeien naar de platformen zoals we het nu kennen. Daarnaast krijg je effectieve handvatten hoe je growth marketing in kan zetten om jouw klantenkring en marktaandeel te vergroten.

10 Scientific Advertising - Claude C. Hopkins

Duik in de geschiedenis van marketing met het boek Scientific Advertising, geschreven door Claude C. Hopkins (1866 -1932). Hopkins, die bekend stond als de “vader van moderne advertentietechnieken” wordt gezien als één van de belangrijkste adverteerders in het werkveld. Zo introduceerde hij het gebruik van slogans en heeft hij test campagnes populair gemaakt. Ondanks dat het boek gepubliceerd is in de vroege 20e eeuw is de theorie van Hopkins vandaag de dag nog relevant en een absolute must-read voor marketeers die geïnteresseerd zijn in de historie van populaire marketingtechnieken.

Lees hier verder

Het laatste nieuws

Hoe presenteer je data aan jouw leidinggevende?

Hoe presenteer je data aan jouw leidinggevende?

Data helpt leidinggevenden om weloverwogen beslissingen te nemen. Echter, het effectief presenteren van data aan leidinggevenden is een kunst op zich. In dit artikel zullen we verkennen hoe je data kunt presenteren aan jouw leidinggevende op een manier die impact heeft en tot actie leidt.

Waar is ChatGPT goed in en wat niet binnen jouw contentstrategie?

Waar is ChatGPT goed in en wat niet binnen jouw contentstrategie?

Mensen gooien tegenwoordig tientallen posts per week op hun social media, zowel bedrijven als individuen. Hoe heb je daar tijd voor? ChatGPT kan daar een antwoord voor zijn. Om tegenwoordig bij te blijven moet je als marketeer wel een expert zijn met ChatGPT.

Hoe meet je brand-marketing campagnes?

Hoe meet je brand-marketing campagnes?

Als marketeer wil je het liefst alles kunnen meten, zo weet jij ook of jij je werk goed doet. Maar hoe meet je eigenlijk de effectiviteit van je brand-marketing campagnes? Wij vertellen je het!

Word gevonden door topwerkgevers

Upload je CV en kom in contact met deze top bedrijven.

Upload CV