1 jun. 2023, 15:09

Wat zijn de beste blogs om up to date te blijven in de dynamische wereld van online marketing?

Wat zijn de beste blogs om up to date te blijven in de dynamische wereld van online marketing?

Als online marketeer is het van groot belang om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en trends in de branche. De wereld van online marketing is dynamisch en verandert voortdurend, dus het is essentieel om te weten wat er speelt. Gelukkig zijn er tal van blogs die je kunt volgen om up-to-date te blijven. Hier zijn enkele van de beste blogs om te volgen voor zowel startende als ervaren online marketeers.

1. Frankwatching

Frankwatching is een van de meest populaire blogs in de online marketinggemeenschap in Nederland. Met de honderden artikelen over onderwerpen als SEO, content marketing, social media en meer is Frankwatching een reus wat betreft nuttige informatie. Het is een geweldige bron voor zowel beginners als gevorderden, met artikelen die variëren van basisprincipes tot diepgaande analyses van geavanceerde strategieën. Bovendien biedt Frankwatching ook een reeks trainingen en cursussen aan om je kennis te verbreden en meer te leren over alle aspecten van je vak als marketeer.

2. Marketingfacts

Marketingfacts is een andere populaire blog in Nederland die zich richt op online marketing. Het biedt een breed scala aan artikelen over onderwerpen over alles rondom marketing en brandpositioning. Als online marketing fanaat kan je ook helemaal los gaan op de talloze podcast episodes die op dit platform staan, daar worden onderwerpen aangesneden die je als marketeer geheid gaat tegenkomen of al tegen bent gekomen. Ook biedt Marketingfacts een reeks events en webinars aan om je kennis en vaardigheden te verbeteren.

3. Emerce

Emerce is een blog die zich richt op digitale marketing en e-commerce. Het biedt een schat aan informatie over de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van digitale marketing, inclusief updates van Google en andere zoekmachines wat met name belangrijk is als je bovenaan de SERP wilt staan met je website. Het is wederom een geweldige bron voor praktische tips en strategieën die je kunt gebruiken om je digitale marketing te verbeteren.

4. HubSpot

HubSpot, de makers van één van de grootste collectie aan marketingblogs die elke keer weer even goed en bruikbaar zijn, is een toonaangevend bedrijf op het gebied van inbound marketing en biedt een hele hoop informatie over marketingautomatisering, leadgeneratie en contentmarketing. Hun blog is een geweldige bron voor zowel beginners als gevorderden. Bovendien biedt HubSpot een reeks tools voor marketingautomatisering en leadgeneratie die je kunt gebruiken om je campagnes te optimaliseren.

5. Tribal Agency

Tribal Agency heeft een uitgebreid portfolio aan case studies waar jij als marketeer natuurlijk veel van kan leren. Vooral als beginnend marketeer ben je vaak nog kwetsbaar om fouten te maken, met case studies kan je leren van de fouten van anderen zonder dat je ze zelf hoeft te maken, hoe ideaal is dat? Ook schrijven ze blogs over allerlei onderwerpen. Het gaat van webdevelopment met een marketingaanpak tot nieuws over technische updates van je meest gebruikte platforms zoals Google, Meta en Tiktok. Kort gezegd: een hoop om van te leren.

Als online marketeer is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en trends in de branche. Door deze vijf blogs te volgen, ben de rest altijd een stapje voor. Bovendien bieden deze blogs een schat aan informatie en praktische tips die relevant zijn voor elke gradatie van online marketeers.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat online marketing een dynamische branche is die voortdurend verandert. Het is daarom belangrijk om niet alleen deze blogs te volgen, maar ook andere bronnen van informatie te raadplegen, zoals boeken, podcasts en conferenties, zie hier de 10 beste marketing boeken en hier de 10 beste marketing podcasts. Door jezelf voortdurend te blijven ontwikkelen en te leren, kun je je carrière als online marketeer naar een hoger niveau tillen, wij hopen dat dit blog je heeft aangespoord dat te doen.

Lees hier verder

Het laatste nieuws

Hoe presenteer je data aan jouw leidinggevende?

Hoe presenteer je data aan jouw leidinggevende?

Data helpt leidinggevenden om weloverwogen beslissingen te nemen. Echter, het effectief presenteren van data aan leidinggevenden is een kunst op zich. In dit artikel zullen we verkennen hoe je data kunt presenteren aan jouw leidinggevende op een manier die impact heeft en tot actie leidt.

Waar is ChatGPT goed in en wat niet binnen jouw contentstrategie?

Waar is ChatGPT goed in en wat niet binnen jouw contentstrategie?

Mensen gooien tegenwoordig tientallen posts per week op hun social media, zowel bedrijven als individuen. Hoe heb je daar tijd voor? ChatGPT kan daar een antwoord voor zijn. Om tegenwoordig bij te blijven moet je als marketeer wel een expert zijn met ChatGPT.

Hoe meet je brand-marketing campagnes?

Hoe meet je brand-marketing campagnes?

Als marketeer wil je het liefst alles kunnen meten, zo weet jij ook of jij je werk goed doet. Maar hoe meet je eigenlijk de effectiviteit van je brand-marketing campagnes? Wij vertellen je het!

Word gevonden door topwerkgevers

Upload je CV en kom in contact met deze top bedrijven.

Upload CV