15 feb. 2023, 13:22

AppSumo: hoe een bedrijf een groei van 843% in organisch verkeer creëerde

AppSumo: hoe een bedrijf een groei van 843% in organisch verkeer creëerde

AppSumo is een digitale marktplaats voor software producten dat opgericht is door ondernemer Noah Kagan in 2010. De website wordt voornamelijk gebruikt door startups die hun producten willen verkopen. Inmiddels zijn er meer dan 1,000 producten gelanceerd en heeft het bedrijf meer dan 500 miljoen dollar aan producten verkocht. Een deel van dit succes is te danken aan hun blog en e-mailmarketing. Toch zag het bedrijf kansen om te groeien op andere fronten.

Het probleem

AppSumo wilde het organisch verkeer van hun website vergroten door zich te focussen op hun contentmarketing en het verbeteren van hun SEO. Hier ze hadden op dat moment nog geen samenhangend plan voor bedacht en haalden daarom hier nog geen winst uit. Het maken van een plan is makkelijker gezegd dan gedaan, aangezien er talloze marketingstrategieën te bedenken zijn, en het creëren van goede content meer dan alleen het schrijven van een blogpost is. En hoe zorg je ervoor dat deze content hoog in de zoekmachines verschijnt? Zo wist AppSumo niet of ze zich zouden moeten focussen op populaire trefwoorden met een hoog zoekvolume, of woorden met een lager zoekvolume.

Plan

Het bedrijf heeft daarom marketingbureau Omniscient Digital ingeschakeld om te kijken naar een werkende strategie. Hier hebben ze een vier-stappenplan opgezet om tot een goede marketingstrategie te komen. Deze vier stappen zijn:

  1. Het onderzoeken van de website
  2. Het opstellen van een strategie gebaseerd op dit onderzoek
  3. Het produceren van content gericht op de juiste zoekwoorden
  4. Het promoten van deze content door de domain rating te versterken

In de onderzoeksfase is Omniscient Digital aan de slag gegaan met het kijken hoe sterk het bedrijf stond in zoekmachines ten opzichte van hun concurrenten. Ze zijn erachter gekomen dat AppSumo een hele sterke domain rating van in de 70 heeft. Dit houdt in dat je website van sterke kwaliteit is met een grote hoeveelheid kwalitatieve backlinks. Daarmee is AppSumo geschikt om te concurreren op populaire zoekwoorden.

Omniscient Digital is tot een lijst van duizenden verschillenden zoekwoorden gekomen die potentie hebben om AppSumo tot nieuwe conversies te leiden. Deze lijst hebben ze gereduceerd tot een kerngroep aan zoekwoorden waar op gerichte wijze content voor gemaakt kan worden. Per woord hebben ze een handleiding gemaakt, met uitleg hoe AppSumo deze content het beste kan produceren. Denk hierbij aan de juiste titels, subtitels en secundaire trefwoorden. Na deze overdracht is AppSumo aan de slag gegaan met het maken van gerichte content.

Resultaat

Het resultaat is enorm. Zo verscheen AppSumo bij Google op meer dan 53 trefwoorden op de eerste pagina. Hiermee hebben ze veel nieuwe bezoekers gekregen, waarmee hun organisch verkeer gegroeid is met 843%. Een deel van deze bezoekers hebben de producten van AppSumo aangeschaft, waarmee het bedrijf een groei van 340% gemaakt heeft in organische omzet. Dit heeft het bedrijf veel advertentiekosten bespaard.


Conclusie

De conclusie die we kunnen trekken uit deze case study is dat het hebben van een hoge domain rating kan leiden tot betere zoekresultaten bij zoekmachines. Dit op zichzelf kan weer meer organisch verkeer naar de website brengen, en daarmee nieuwe potentiële klanten. . Om dit te bereiken is het belangrijk om een geoptimaliseerde website voor verschillende platformen te hebben, een grote hoeveelheid kwalitatieve backlinks en content gericht op passende zoekwoorden waar mensen naar zoeken.

Lees hier verder

Het laatste nieuws

Hoe presenteer je data aan jouw leidinggevende?

Hoe presenteer je data aan jouw leidinggevende?

Data helpt leidinggevenden om weloverwogen beslissingen te nemen. Echter, het effectief presenteren van data aan leidinggevenden is een kunst op zich. In dit artikel zullen we verkennen hoe je data kunt presenteren aan jouw leidinggevende op een manier die impact heeft en tot actie leidt.

Waar is ChatGPT goed in en wat niet binnen jouw contentstrategie?

Waar is ChatGPT goed in en wat niet binnen jouw contentstrategie?

Mensen gooien tegenwoordig tientallen posts per week op hun social media, zowel bedrijven als individuen. Hoe heb je daar tijd voor? ChatGPT kan daar een antwoord voor zijn. Om tegenwoordig bij te blijven moet je als marketeer wel een expert zijn met ChatGPT.

Hoe meet je brand-marketing campagnes?

Hoe meet je brand-marketing campagnes?

Als marketeer wil je het liefst alles kunnen meten, zo weet jij ook of jij je werk goed doet. Maar hoe meet je eigenlijk de effectiviteit van je brand-marketing campagnes? Wij vertellen je het!

Word gevonden door topwerkgevers

Upload je CV en kom in contact met deze top bedrijven.

Upload CV